top of page
PROBLEMELE ÎNVĂȚĂMÂNTULUI ROMÂNESC

Mircea Platon

Educația pentru iobăgie
(problema legislației)

[...] Toate aceste țări au refuzat să își treacă sistemul de învățământ sub supravegherea instituțiilor globaliste care ne-au distrus nouă școala. Rezultatul este net în favoarea lor [...] toate aceste țări sunt într-o ligă diferită de cea a României.

Mircea Platon

Predarea limbii și literaturii române în gimnaziu

Învăţământul românesc trebuie scos de sub domnia raţiunii publicitare care a pus stăpânire pe el. Şcoala nu e „workshop” de „leadership”. Manualele nu au darul de a vinde informaţii, hipnotizându‑şi „consumatorii”, aşa cum fac reclamele, ci de a fi auxiliare ale învăţării. 

Constantin Toader

Unde este componenta identitară din planul-cadru pentru gimnaziu?

[N]ațiunea română nu poate fi înlocuită, pe furiș, cu o puzderie de grupuri așa-zis culturale, caracterizate prin valori diferite, fără să fim preveniți în vreun fel asupra acestei veritabile revoluții. 

Natalia Deleanu

Predarea matematicii în ciclul primar (I)

[...] Practic, un elev care studiază matematica după această programă și acest manual este confruntat la fiecare lecție cu un „maldăr” de biți de informație, foarte puțin structurată,[...] Este un mod complet neproductiv și nociv de a introduce un elev în studiul matematicii.

Mircea Platon

Predarea limbii și literaturii române în liceu

Da, la o identitate construită cu fața la trecut – singura posibilă, pentru că identitatea are de a face cu reperele și cu un mod de viață, două realități pe care viitorul nu ni le pune la dispoziție - nu se poate ajunge cu ajutorul acestor manuale tulburi și tendențioase.

Elena Dragomir

Criza din sistemul
educațional

Se poate argumenta că s-a înțeles prost și că s-a aplicat și mai prost teoria „școlii moderne“ și sînt de acord cu această afirmație. La fel de acord sînt și cu cei care spun că renunțarea la educația „clasică“ a fost o greșeală [...]

bottom of page