PROBLEMELE ÎNVĂȚĂMÂNTULUI ROMÂNESC

Mircea Platon

Caverne digitale

[...] Simplul fapt că știi să joci fotbal digital nu te face Pele, Rivellino (ehei!) sau Ronaldo. Simplul fapt ca faci browsing pe internet toată ziua nu înseamnă că poți înțelege sensul unei fraze. Simplul fapt că ignori reguli simple ale logicii nu înseamnă că ai trecut deja în sfera transdisciplinarității futurologice a terțului inclus.

Elena Dragomir

Criza din sistemul
educațional

Se poate argumenta că s-a înțeles prost și că s-a aplicat și mai prost teoria „școlii moderne“ și sînt de acord cu această afirmație. La fel de acord sînt și cu cei care spun că renunțarea la educația „clasică“ a fost o greșeală [...]

Mircea Platon

Predarea limbii și literaturii române în gimnaziu

Învăţământul românesc trebuie scos de sub domnia raţiunii publicitare care a pus stăpânire pe el. Şcoala nu e „workshop” de „leadership”. Manualele nu au darul de a vinde informaţii, hipnotizându‑şi „consumatorii”, aşa cum fac reclamele, ci de a fi auxiliare ale învăţării. 

Constantin Toader

Unde este componenta identitară din planul-cadru pentru gimnaziu?

[N]ațiunea română nu poate fi înlocuită, pe furiș, cu o puzderie de grupuri așa-zis culturale, caracterizate prin valori diferite, fără să fim preveniți în vreun fel asupra acestei veritabile revoluții. 

Mircea Platon

Educația pentru iobăgie
(problema legislației)

[...] Toate aceste țări au refuzat să își treacă sistemul de învățământ sub supravegherea instituțiilor globaliste care ne-au distrus nouă școala. Rezultatul este net în favoarea lor [...] toate aceste țări sunt într-o ligă diferită de cea a României.

Natalia Deleanu

Predarea matematicii în ciclul primar (I)

[...] Practic, un elev care studiază matematica după această programă și acest manual este confruntat la fiecare lecție cu un „maldăr” de biți de informație, foarte puțin structurată,[...] 

Mircea Platon

Predarea limbii și literaturii române în liceu

Da, la o identitate construită cu fața la trecut – singura posibilă, pentru că identitatea are de a face cu reperele și cu un mod de viață, două realități pe care viitorul nu ni le pune la dispoziție - nu se poate ajunge cu ajutorul acestor manuale tulburi și tendențioase.